Παροχή Σύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Από Δευτέρα 09/11/2020 και για όσο διάστημα το σχολείο παραμένει κλειστό στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού τα μαθήματα θα παρέχονται με τη μέθοδο της Σύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Η υλοποίηση της κατά τα ανωτέρω Σύγχρονης Εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης πραγματοποιείται μέσω κατάλληλης ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία καθιστά δυνατή την απευθείας μετάδοση (ήχου ή/και εικόνας) του μαθήματος προς τους μαθητές. Προς το σκοπό αυτό, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει στη διάθεση των διδασκόντων και των μαθητών/τριών όλων των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας την υπηρεσία σύγχρονης τηλεκπαίδευσης με τη χρήση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και της ψηφιακής πλατφόρμας Webex Meetings της εταιρείας Cisco Hellas A.E., η οποία έχει διαμορφωθεί ειδικά για το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις ανάγκες παροχής της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, παρέχεται δωρεάν προς το Ελληνικό Δημόσιο και έχει ενταχθεί στις διαπιστευμένες εφαρμογές του ΠΣΔ. Για την πρόσβαση στην πλατφόρμα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δύνανται να χρησιμοποιούν εξοπλισμό (ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα, κινητό, και στην περίπτωση των μαθητών/τριών και σταθερό τηλέφωνο) που ανήκει στη σχολική μονάδα ή στους ίδιους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Η χρέωση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας από τους παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind και Forthnet, θα είναι μηδενική, για την πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Διαβάστε αναλυτικά στη σελίδα του ΠΣΔ.

Λαμβάνοντας υπόψη την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ με αρ. πρωτ. 121802/ΓΔ4/ 15-09-2020 για τα Προσωπικά Δεδομένα σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Διαβάστε εδώ.